Sunday, April 22, 2007

Semifinalister: Moldavien

Natalia Barbu - Fight

Moldavien skickade sin första deltagare till Eurovision 2005. Zdob şi Zdub framförde sin låt "Boonika Bate Doba". Titeln betyder "Mormor/Farmor slår på trumman" och i framträdandet ingick också en äldre kvinna som länge satt i en gungstol bakom bandet, men mot slutet tog sig fram för ett eget truminslag. Det hela var förstås väldigt roligt, och låten i sig var inte heller så dum, vilket gjorde att man hamnade på en bra sjätteplats. Videon här på youtube är lätt osynkad.

2006 skickade Moldaverna Arsenium & Natalia Gordienko med sin låt "Loco". Själva låten var småtrevlig men ganska menlös, och framträdandet var på det stora hela ganska lågbudget och lätt amatörmässigt. Den rappande delen framfördes till exempel av en snubbe som precis innan sin del i showen hämtade en liten sparkcykel och åkte på den fram till främre delen av scenen. Ett positivt inslag hade främträdandet då Natlia Gordienko innan varje gång hon ska sjunga refrängen gick bakom en skärm och kom ut med ett klädesplagg mindre. Just det var inte det positiva, utan det roliga var att sista gången hon gick bakom skärmen hade hon nästan ingenting på sig och jag minns att vi satt och var nervösa över en potentiell pinsam nakenchock. Istället kommer hon ut brudklädd, med en brudbukett, och vi insåg att killen som sjunger (Arsenium?) var klädd någorlunda som en brudgum. Lite sött, och roligt tyckte vi. Kolla in på youtube.

Arsenium och Natalia lyckades inte så bra, en simpel 20:plats i finalen tyckte också Moldaviska TV-bolaget var dåligt, så man planerade inte att skicka något bidrag detta år. Uppenbarligen ska den allmänna opinionen fått dem att ändra sig, och i semifinalen 2007 får vi se Natalia Barbu framför "Fight".

Moldavien har här, precis som flera andra länder, satsar på ett rockigare bidrag. "Fight" är klart Evanescense-inspirad, med tillägget att man har lagt in fiol i refrängen. Jag tycker låten är stark på många sätt, men jag stör mig på att Natalias röst blir väldigt nasal när hon når de höga tonerna i slutet av refrängen.

Med ett bra framträdande kan "Fight" absolut vara värdig att gå vidare, och då också nå en bra placering i finalen.

Se promotionvidion på svt.se eller nedan.



Missa inte heller intervjun med Natalia Barbu på webbplatsen welcome-moldova.com. Där kan man tex lära sig att Natalias karriär karaktäriseras av färgerna ljusgrön, rosa, röd och blå. Där ser man!

Andra bloggar om: , , , , , , ,
Pingat till intressant.se

No comments: