Thursday, May 10, 2007

Semifinalister: Turkiet

Turkiet deltog första gången i Eurovision 1975, men med en sistaplats redan i debutåret var det bara startskottet för en tid då det gick riktigt dåligt för turkarna. Fram till 1997 hade man bara en enda placering inom topp tio, från 1985. Vidare hade man två nollpoängare från 1983 och 1987.

1997 deltog Şebnem Paker med "Dinle" och kom på en tredjeplats, vilket fortfarande är turkarnas näst bästa resultat. Det bästa är förstås Sertabs vinst med "Everyway that I can". I övrigt har man topp tio-placeringar från 2000 då Pınar Ayhan kom tia med "Yorgunum Anla" och 2004 då Athena på hemmaplan sjöng hem en fjärdeplats med skalåten "For real".

Fem topp tio-placeringar är inte jätteimponerande. Men i år kan det faktiskt mycket väl bli en till. Kenan Dogulu sjunger "Shake it up shekerim" och det är en het låt. Kan mycket väl tänka mig att den dyker upp på ett och annat dansgolv också här i norra europa i sommar. Kenan är gammal i gamet och vet vad han sysslar med. Kan säkert bli en riktigt bra show på scen också.

Se promotionvideon på svt.se eller nedan.


Andra bloggar om: , , , , , ,
Pingat till intressant.se

No comments: