Thursday, May 10, 2007

Semifinalister: Lettland

Lettland debuterade i Eurovision Song Contest år 2000. Då kom man trea med underbara "My star" framförd av Brainstorm. Det var tyvärr inte bara det första lettiska bidraget jag gillade, utan också det sista. Att Marie N rentav kunde vinna 2002 med "I wanna" är ju, fortfarande såhär fem år senare, upprörande. Men även det är snarast glädjande i jämförelse med den snarast personliga förorättelse jag känner för att Valthers and Kaza kom femma i finalen 2005 med "The war is not over".

Förra året satsade Letterna på sex skönsjungande (i ordets vidaste, och ändå starkt ifrågasatta betydelse) unga män. Cosmos och deras "I hear your heart" var ett av förra årets mest ofrivilliga humor. Men sextondeplatsen i finalen verkade ge letterna blodad tand, för i år gör de samma sak, fast med äldre män och opera istället för a capella. Dessutom har man i år gett sina "artister" (också det i vid bemärkelse) höga hattar.

Boniparti.lv kallar de sig, och låten är inte asdålig. Men ganska. Jag hoppas verkligen den inte går vidare, för det finns betydligt roligare låtar att höra en gång till på lördag.

Se framträdandet på svt.se.


Andra bloggar om: , , , , , ,
Pingat till intressant.se

No comments: