Monday, May 7, 2007

Semifinalister: Malta

Malta deltog för första gången redan 1971. Men efter två sistaplatser på tre försök drog man sig ur, och återkom först 1991.

På senare tid har det rentav gått riktigt bra för den lilla ö-nationen. 2002 kom Ira Losco tvåa med "7th wonder", som nog hade vunnit hade det inte varit för baltisk kompisröstning. 2005 sjöng också Chiara in en andraplats med låten "Angel". Två andraplatser på fyra år är inte illa. Tyvärr sjäng Fabrizio Faniello in en mindre snygg sistaplats 2006. Nollpoängaren verkade säker när Albanien av alla länder som näst sista land presenterade sina röster och gav Maltesen en sympatipoäng.

I år tävlar Olivia Lewis för Malta. Hon är van tvåa. Enligt wikipedia har hon kommit tvåa i de nationella uttagningarna tre år i rad, innan hon vann i år. Men som hon vann. 30 977 röster, när tvåan får 7647 röster. Det är överlägset.

Men låten är sådär. Inte dålig, utan riktigt trevlig. Påstås vara "orientalisk flamenco-pop" vilket översätts med att den är lite svår att förstå för oss nordbor. Jag gillar den, men jag tror inte den går vidare till finalen tyvärr. Konkurrensen är för hård.

Missa dock inte promotionvideon. Olivia Lewis springer mycket. Riktigt mycket. Nästan konstant i hela videon. Var är Stakka Bo eller Jonas Åkerlund när man behöver dem?

Se promotionvideon på svt.se eller här nedan.


Länktips
Olivia Lewis officiella hemsida


Andra bloggar om: , , , , , , ,
Pingat till intressant.se

No comments: